Hollókői Ördögfiak Fesztivál

Valódi és őszinte, olyan igazi. Talán ez jellemezi legjobban a 380 lelket számláló, Magyarországon egyedülálló Világörökségi kis falut a Cserhátban, amely több mint száz éves házacskáiról ismert, de csöppet sem hasonlít skanzenre, vagy múzeumra, elevenebb, mint néhány kisváros. Úgy őrzi a hagyományait, tartását, méltóságát, hogy közben nem „olyan, mintha”, hanem „az”.

Ebben a kis faluban rendezzük meg első alkalommal a Hollókői Ördögfiak Fesztivált. A könnyűzenei programok mellett, vendégeink betekinthetnek a falu mindennapi életébe, megismerhetik hagyományaikat, népszokásaikat, ezek mellett pedig elsajátíthatják az Ófaluban a fazekasság és a szövés mesterségét is. A palóc ízeknek sokan csodájára járnak, és próbálják recept formájában magukkal vinni ezt az élményt. A fesztiválon megkóstolható lesz többek között a Palóc leves, a tócsni vagy akár a kemencében sült kenyérlángos, melyeket évszázados, anyáról lányára hagyományozott receptúra alapján készítenek.

lada

tocsni

Helyszín

Hollókő, az élő falu elsőként került fel hazánkat képviselve az UNESCO Világörökség Listájára. A falu lakói a mai napig összhangban a természettel, hagyományaikat őrizve élik meg mindennapjaikat és ünnepeiket, melyek közé az idei évtől a Hollókői Ördögfiak Fesztivál is felkerül. A vár és a várból nyíló mesés panoráma, az 55 védett épület, az 1889-ben épült kis fatornyos templom elvarázsolja az ide érkezőket. Aki már volt itt, az biztosan visszajön, aki pedig még kihagyta e csodás élményt, az most bepótolhatja.

Background

Fesztiválig hátra van

2016.07.09 – 2016.07.10